Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

UÇKUN DAR GELİRLİ AİLELERİN EKONOMİSİNE KATKI SAĞLADI

 

15.5.2009 14:08:05

Özellikle Beytüşşebaplı Dar Gelirli Ailelerin Dağdan Topladıkları Uçkun Onlar İçin Ek Bir Gelir Sağladı. Bölgede Çok Sevilen Ve Tüketilen Uçkun Bir Aydır Tezgâhlardaki Birinciliğini Koruyor. Birçok Öğrencide Ailesine Yük Olmamak İçin Okul Masraflarını Uçkun Satarak Karşılıyor.

 

 


 

G.ŞIRNAKHABER- Şırnak ve İlçelerinde en çok tüketilen meyve türü olan Uçkun birçok dar gelirli Ailenin de ekonomisine katkı sağlıyor. Özellikle Uludere ve Beytüşşebap İlçelerindeki dar gelirli vatandaşlarımız yaz aylarının gelmesi ile dağda doğal olarak yetişen uçkunu bir gelir haline getirdiler.

Çok sevilen uçkun fiyatıyla da cazip bir hale geliyor. Bazı öğrencilerde ailelerine yük olmamak için uçkun toplayarak masraflarını karşılıyor işte onlardan biride 12 yaşındaki Harun Arğan isimli öğrenci,  Harun okul masraflarını karşılamak için dağlara çıkarak uşkun bitkisi topluyor. Küçük Harun, topladığı uşkunları ilçe merkezinde destesi 1 TL'den satıyor.  

Beytüşşebap ilçesinde 7. sınıfa giden Harun Arğan, okul masraflarını ve harçlığını karşılamak için dağlara çıkarak uşkun topluyor. Topladığı uşkunları sırtına alarak ilçe merkezine getiren Harun, deste halinde düzenliyor.

 Deste haline getirdiği uşkunları satan Harun Arğan 15 ila 20 TL kazanarak okul masraflarını ve harçlığını çıkarıyor. 7. sınıf öğrencisi Arğan, "Okul çıkışları ve hafta sonu Kumtik Dağı'nın yüksek tepelerine çıkarak bu uşkunları topluyorum. Kazandığım paraları anneme veriyorum bana saklıyor. Ben de lazım oldukça okul masraflarımı karşılıyorum" dedi.

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337955

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber